Index Vakbarát Hírportál

Kicsit szomorkás a hangulata máma?

2015. augusztus 25., kedd 06:15

A kevésbé figyelmes szemlélő is észreveheti kedden, ahogy növekszik és vastagodik a felhőzet, kivéve a Tiszántúl egyes részeit, ahol még hosszabb időre kisüthet a nap – írta a Met.hu. kora délutánig a keleti országrész kivételével több helyen lehet „eső, zápor” és természetesen „néhol zivatar előfordulhat”. Aztán fordul a kocka: nyugaton elvékonyodik és felszakadozik a felhőzet, keleten meg ellenkezőleg, így délután már egy-egy zápor is kialakulhat. Esőről, zivatarról az előrejelzés nem tesz említést.

A megélénkülő élénk északnyugati szél ellenére az ország középső részén 24-27, bár Nyugat-Dunántúlon csak 21-24 fokra számíthatunk. A Tiszántúl jobban teljesít, ott 27-30 fok is lehet.

Döntő részen nincs veszély

Hajnalban gyengülő hidegfront érkezik, ahogyan a fentiekből is kitűnt, nyugatról keletre fog begyűrűzni a borongós idő. „Az ország döntő részén veszélyes időjárási jelenség nem lesz.” Hogy a nem döntő rész melyik lehet, ahol mégis előfordulhat veszélyes időjárási jelenség, az a jelentésből nem derül ki. A hét többi napján viszont ismét hozzászokhatunk a kánikulához, a hétvégén már 35 fokos hőség várható.

35 éve nem lettünk volna Nagykanizsán, ahol 1980. augusztus 25-én mindössze 1,5 fokot mértek. A melegrekord viszont csupán négy éves: akkor Baján 39,2 fok volt.

Rovatok