Index Vakbarát Hírportál

Ammóniaszivárgás volt a kaposvári Kométánál

2015. augusztus 26., szerda 23:32

Ammóniaszivárgás miatt riasztották a kaposvári tűzoltókat, a katasztrófavédelmi mobil labort és a műveleti szolgálatot szerdán este a Kométa 99-hez – írja a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A hibát azóta elhárították, a szivárgás megszűnt. A mentés idejére lezárták a 610-es út Mező utca és a taszári körforgalom közti szakaszát, de az útszakasz azóta ismét járható.

A sertésfeldolgozóban műszaki hiba miatt szúrós szagú gáz terjedt el a környéken. A helyszínen két dolgozó rosszul lett, őket a mentősök kórházba vitték. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a környéken; az Izzó utcában magas gázkoncentrációt érzékeltek a műszerek.

Az üzem dolgozói megkezdték a kárelhárítást, és kiszakaszolták a meghibásodott részt. A szerszámgyártással foglalkozó cég épületét közben teljesen kiürítették a kaposvári tűzoltók; csaknem hetven alkalmazottat kellett egy, a veszélyes zónától távoli gyülekezőhelyre kísérni.  Az utcában működő tejüzem negyven éjszakai dolgozóját elzárkóztatták.

Az ammóniafelhő a toponári városrész felé terjedt, de nem érte el a lakott területet. A környéken folyamatos méréseket végeznek a szakemberek, ahogy a szerszámgyárban is, ahol leállították a termelést és átszellőztették az egész épületet.

Rovatok