Index Vakbarát Hírportál

Felborult csempészbusz az M5-ösön

2015. augusztus 28., péntek 11:45

Egyre durvább csempészipar települ rá az ezres nagyságrendben érkező menekültekre, a rendőrségre és az igazságszolgáltatási szervekre csak úgy záporoznak az embercsempészekkel kapcsolatos ügyek. 

Felborult a csempészbusz

Péntek hajnal kettő felé felborult az M5-ösön egy migránsokat szállító kisteherautó - írja a rendőrségi honlap. A budapest felé vezető oldal 102-es kilométerkőjénél átszakította a szalagkorlátot, és a Szeged felé vezető oldalára csúszott át. Mire kiérkeztek a rendőrök, már csak az üres jármű hevert az autópályán, de a környéken hamarosan egyre több sérültre bukkantak. Összesen 18 Szíriából érkező menekültet találtak, akik közül tizet kórházba kellett vinni. Hajnali háromkor pedig egy kunszállási polgárőr egy sebesült kezét ápolgató férfit talált a településen; kiderült, hogy a 31 éves román vezette a kisbuszt. Őt a kórházi elsősegélyt követően őrizetbe vették.

Egy év hat hónap az embercsempésznek

Gyorsított eljárásban jogerősen egy év hat hónap börtönre ítéltek egy román embercsempészt, aki hétfőn hat szíriai állampolgárt vett fel Budapesten azzal az ígérettel, hogy jó pénzért Németországba viszi őket. Az M1-en azonban igazoltatták őket, mely során kiderült, hogy a menekülteknek egyáltalán nincs vízumuk. A sofőrt ezért azonnal őrizetbe vették. 

Kecskeméten fogtak embercsempészeket

Az M5-ösön több embercsempészt is lefüleltek a múlt héten, az ő előzetes letartóztatásukat csütörtökön kezdeményezte az illetékes járásbíró. 

Rovatok