Index Vakbarát Hírportál

Megúszták a mentők, hogy nem mentek ki rögtön az eszméletlen gyerekekhez

2015. szeptember 5., szombat 08:41

Megszüntette a nyomozást a mentők ellen a rendőrség, amely egy elmulasztott kiszállás miatt vizsgálódott. Tavaly ugyanis nem ment ki a mentő két gyerekhez, akiket a bejelentés szerint anyjuk fojtogatott. A nyomozók segítségnyújtás elmulasztása miatt indítottak eljárást.

A nem mindennapi eset még tavaly történt Százhalombattán, azonban a mentők ellen csak nemrég vizsgálat a hangfelvétel alapján, amely rögzítette a diszpécser és a segélykérő beszélgetését.

Egy nő tavaly albérletében zsineggel fojtogatta négyéves kisfiát és ötéves kislányát. A gyerekek elvesztették az eszméletüket, a nő pedig őrjöngve rohant a szomszédba azzal, hogy meggyilkolta a gyerekeket.

Az ott lakó férfi azonnal hívta a mentőket. A háttérben hangos nevetgélést hallott, a diszpécser pedig közölte, csak akkor mennek, ha a rendőrség értesíti őket. Ez később meg is történt, a rendőrök ugyanis komolyan vették a hívást, azonnal kiszálltak a helyszínre, és megtalálták az eszméletlen gyerekeket.

A nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Blikkel. 

Rovatok