Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péternek eszébe jutott a képmutatás

2015. szeptember 7., hétfő 14:56

A képmutatás Európa-bajnoksága zajlik

– ezekkel a kemény szavakkal beszélt Szijjártó Péter a kormány által épp szétdarabolni tervezett Corvinus egyetem tanévnyitó szenátusi ülésén a menekültválságról, ami egész Európában menekültválságnak neveznek a józan politikai erők. És ami Szijjártó szerint viszont nem menekültkérdés, hanem „tömeges népvándorlás”.

A külügyminiszter, aki állítása szerint nem látta az egész világot bejárt fotót a kétéves, vízbe fulladt menekültről, és aki hétfőn nagyot ment, miután délelőtt egy osztrák lapinterjúban már kiosztotta az osztrák kancellárt, amiért az megkérdőjelezte Orbán Viktort, azt is elmondta, hogy azokat bírálják ma Európában, akik a leginkább ragaszkodnak az uniós szabályok betartásához.

Meg azokat, akik a leginkább nevén nevezik a problémákat, és akik világossá teszik, hogy ennek a Szijjártó által „tömeges népvándorlásnak” mondott jelenségnek a mozgatórugója

sokszor nem háború, hanem egy jobb élet reménye.

A miniszter megjegyezte ugyanakkor, hogy Magyarország eddig is befogadott menekülteket, és ezután is így fog tenni. A később általa „gazdasági bevándorlóknak” is nevezett menekültek Európába csábításáról szóló nyilatkozatok azonban csak illúziókat és alaptalan reményeket keltenek, miközben az uniónak semmilyen stratégiai elképzelése nincs azzal kapcsolatban, hogy a kialakult helyzetet hogyan kellene kezelni – írja az MTI.

Rovatok