Index Vakbarát Hírportál

Önkéntes kerítésépítőket vár a CÖF

2015. szeptember 8., kedd 11:12

A Polgár Portálra reggel felkerült hír szerint a CÖF-CÖKA önkéntes kerítésépítőket keres. Mivel sehol máshol nem találtuk ezt a közleményt, felhívtuk a kormányhoz közel álló civil szervezet vezetőjét, Csizmadia Lászlót, aki kérdésünkre elmondta, hogy ez egy belső körlevél volt, ami úgy kerülhetett ki a portálhoz, hogy támogatóik megkapták a hírlevelüket.

Mint mondta, egyelőre a tagságtól szeretnék megtudni, hogy milyen segítséget tudnának adni a kerítésépítéshez. 

Szeretnénk látni, hogy hányan csatlakoznának. De a szervezés még nagyon embrió formában van, természetesen előtte egyeztetnünk kell a rendőrséggel és a honvédséggel. A lebonyolítást adományokból kívánjuk megvalósítani

- mondta Csizmadia.

A portálon megjelent felhívás szerint várják mindazon magyar állampolgárok jelentkezését, akik szívesen adják egy napi önkéntes munkájukat a déli zöldhatáron épülő kerítés felépítéséhez. Az önkéntesek szállítására és étkezésére pedig pénzügyi adományokat várnak, a számlaszámra "regiment" hivatkozással lehet utalni.

Mint írják,

országunk és egyben Európa zöldhatárának megvédése, figyelemmel keresztyén kultúránkra is, erkölcsi és hazafias kötelességünk.

A szervezet akcióját napi 50-100 önkéntes részvételével, egyelőre 10 napra szervezik, de ez - mint írják - természetesen meghosszabbítható.

A CÖF akciója feltehetően annak köszönhető, hogy Orbán Viktor váratlanul látogatást tett a zöldhatáron Lázár János kíséretében, majd kijelentette, hogy fel kell gyorsítani a munkálatokat. Mint mondta, 

ehhez nagy létszámú élőerőt kell biztosítani és mindenkinek fel kell készülni az intenzív munkára a következő hetekben.

Rovatok