Index Vakbarát Hírportál

Jégeső és 70 km/órás széllökés csap le ránk

2015. szeptember 20., vasárnap 07:20 | aznap frissítve

Ha kinéz az ablakon, és azt látja, esik, tessék beletörődni: ez így megy még egy ideig.

Ha kinéz az ablakon, és azt látja, nem esik, készüljön fel arra, hogy ez aligha megy így sokáig.

A jóisten – hitetlen hívőknek és büszke ateistáknak: az anyatermészet – ugyanis úgy döntött, hogy megvízágyúzza a Kárpát-medencét, mint egyszeri belügyminiszter az elégedetlenkedő tömegeket. Magyarország az űrből nézve eltűnt a szürke, kócos felhők alatt, ennyire:

Az időkép.hu adatai szerint csaknem negyven, elsősorban kelet-magyarországi településen most is zivatar van. Elsősorban dél-alföldi helyeken, de északabbra is, például Debrecen térségében és Berettyóújfaluban, ömlik az eső. Az Időkép a fővárosra csupán 20 fokos napi csúcshőmérsékletet jósol, ami drasztikus visszaesés az előző napok 30 fok környéki melegeihez képest; ráadásul mindehhez 12 milliméter esőt is kaphatunk a nyakunkba.

Az Országos Meterorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nem is számíthatunk semmi jobbra a következő órákban. Vasárnap egész nap túlnyomóan borult lesz az ég, és több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar. Délután viszont főleg már csak a Tiszántúlon várható csapadék, az északnyugati országrészben ekkorra a felhőzet is felszakadozik.

Az északi, északnyugati szél sokfelé lesz élénk, a Dunántúlon, a főváros környékén, illetve a Zemplén környezetében erős, az Észak-Dunántúlon viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17 és 22 fok között valószínű, de a Tiszántúlon még 25, 26 fokig is felmelegedhet a levegő. Késő estére 15, 20 fokra hűl le a levegő.

Frissítés!

Vasárnap délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat a fél országra riasztást adott ki: a középső, déli és keleti megyékben heves zivatarok és felhőszakadások várhatók! Sőt, egy-egy helyen

nagyobb méretű jég is eshet, amihez 70 km/h erejű széllökés is társulhat!

Rovatok