Index Vakbarát Hírportál

Pucér bulizót mentettek a tököli rendőrök

2015. szeptember 23., szerda 17:03

Anyaszült meztelenül ugrott a hideg Dunába egy szülinapi buli ittas vendége Szigetszentmiklóson. A férfi térdig süppedt az iszapba, nem tudott partra kászálódni. A tököli járőrök emelték csónakba.

Az ittas bulizók szeptember 13-án késő délután még viccesnek találták, hogy egyikük pőrén a sekély folyóba vetette magát egy vendéglátóhely melletti stégről. A mintegy 130 kilós férfi nem sokáig nevetett, mert azonmód térdig süppedt az iszapba, írja a police.hu. Barátai siettek a segítségére, ám kudarcba fulladt mentési kísérleteik után a születésnapos férfi 20 órakor telefonált a rendőrségre: képtelenek a stégre vonszolni fagyoskodó, öles termetű haverjukat, aki akkor már másfél-két órája szobrozott a vízben.

Az iszapbirkózókra hasonlító férfi kényszeredett mosollyal fogadta a tököli járőröket. Karnyújtásnyira a horgászhídtól pucéran szabadkozott, hogy a hideg víz nem tett jót a férfiasságának.

Az átfázott 35 éves férfit először a kezénél fogva próbáltuk kihúzni a vízből, de az iszaptól csúszott a karja, nem jártunk sikerrel – emlékezett a történtekre Kiss Sándor törzsőrmester, a Tököli Rendőrőrs járőre. – Ezután Tóth János törzsőrmester, járőrvezetővel bemásztunk egy kikötött csónakba, majd mindketten fél lábbal a vízbe lépve a férfi hóna alá nyúltunk, és először a csónakba, majd a stégre segítettük. Testén horzsolások látszódtak, azt mondta, akkor sérült meg, amikor a barátai próbálták kimenteni. Ráadtuk a nadrágját, majd mivel alig tudott járni, annyira átfázott, a parton egy padhoz támogattuk.

A lehuppanó ember súlyát azonban nem bírták el a korhadt deszkák, a pad széttört alatta. A zsaruk pokrócot kértek, hogy felmelegítsék a testét, közben megérkezett érte a mentő. A némileg kijózanodott férfit 20 óra 30 perckor egy fővárosi kórházba szállították kivizsgálásra. Szerencsére néhány horzsolással megúszta a mártózást.

Rovatok