Index Vakbarát Hírportál

Ezekben a luxushotelekben szállt meg Lázár

2015. szeptember 24., csütörtök 18:37 | aznap frissítve

Egy nappal a Kúria ítélete után a Miniszterelnökség teljesítette is a bírósági döntést, és nyilvánosságra hozta, hogy hol szállt meg Lázár János a 2013-as svájci és olaszországi útján - írta meg a Direkt36. Mindkét helyen patinás luxusszállodákban aludt: Milánóban a Four Seasons hotelben, Zürichben pedig az Eden Au Lac nevű szállodában. Mindkét hotel az adott város legjobb szállodái közé tartozik. 

Lázár mindkét városban egy éjszakát töltött, és Milánóban a hotelszoba 298 ezer forintba, a zürichi szoba pedig 103 ezer forintba került. Ezek a részletek mind annak az adatkérésnek az eredményeként derültek ki, amit a Direkt36 újságírója indított még 2014 elején, akkor még az Origo munkatársaként). Az utazások azért keltettek feltűnést, mert más miniszterelnökségi kiküldetésekhez képest jóval nagyobb volt a szállásköltségük.

A Miniszterelnökség és Lázár János kezdetben semmilyen részletet nem akart elárulni az útról, de a bírósági eljárásként zajló adatkérés során apránként közöltek információkat. A hotelek nevét mostanáig nem akarták elárulni, Lázár szerint ugyanis ezek közzétételével kiderülhetne az is, hogy kikkel találkozott.

Lázár állami pénzen utazott akkoriban, de miután a sajtó elkezdte piszkálni, kifizette az utakat önköltségből, hogy ezzel is megakadályozza, hogy közérdekű adatként ki kelljen adni az utazások részleteit. Ennek ellenére most mégis nyilvánosságra kellett hozni ezeket. 

Rovatok