Index Vakbarát Hírportál

Kunhalmi és Gyurcsány lett a CÖF plakátarca

2015. október 5., hétfő 11:18 | aznap frissítve

Plakátkampányt csinált a CÖF az ellenzéki politikusok kártékonynak ítélt menekültügyi megszólalásaiból. Arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a "politikai idiotizmus" milyen veszélyes. Nem árulták el, mennyibe kerül az egész, és hogy országos kampány lesz-e, arról a szellemi honvédők döntenek.

A kormány melletti szimpátiáját eddig sem nagyon tagadó CÖF, a Civil Összefogás Fórum plakátkiállítást rendezett hétfő délelőtt a Képviselői Irodaház mellett. Az Olimpiai park előtt néhány plakátot tettek ki, amelynek főszereplői egytől egyig ellenzéki politikusok.

A CÖF olyan mondatokat emelt ki az MSZP-s Kunhalmi Ágnestől, a DK-elnök Gyurcsány Ferenctől vagy a Jobbik-elnök Vona Gábortól például, amelyek szerintük felelőtlen nyilatkozatok, "kártékonyak és veszélyesek". A plakát tervezője nem agyalt sokat az elrendezésen, minden plakáton egy idézet látható, az ellenzéki politikus arcképe, illetve agresszív, köveket dobáló menekültek/bevándorlók.

Ilyen idézetek problémásak a CÖF szerint például:

A plakáton több megjelenést is kap Gyurcsány, illetve Vona, Tóbiás József MSZP-elnöknek viszont nem jutott plakát.

Érdekes, de nem véletlen egybeesés, hogy a kormánypárti képviselők múlt héten a parlamentben éppen ezekkel az idézetekkel szembesítették az ellenzéki képviselőket.

Csizmadia László, a CÖF elnöke azt mondta, hogy a plakátkampánnyal az a céljuk, hogy bemutassák "a hon védelmét elutasító, felelőtlenül nyilatkozó" politikusok arcát. A CÖF egyben visszautasítja ezeket a "veszélyes kijelentéseket".

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője ezt azzal egészítette ki, hogy

a politikai idiotizmus szórakoztató, de az igazi válságban kártékony és veszélyes.

Ezt szerették volna láthatóvá tenni, hiszen "a szó elszáll, az írás megmarad".

A plakátok megtekintéséért egyelőre el kell zarándokolni az Olimpiai parkhoz, pár napig itt lesz kiállítva, de azt nem döntötték még el, hogy országszerte kiteszik-e. Csizmadia László az Index kérdésére azt mondta, hogy majd a "szellemi honvédők" eldöntik, tovább kell-e vinni a kampányt.

Hogy kik a szellemi honvédők? Csizmadia azt mondta, hogy ők azok, akik figyelemmel kísérik folyamatosan a politikai helyzetet, és több mint tízezren vannak. Csizmadia nem árulta el, mennyibe kerül a plakátkampány.

Csizmadia arra a kérdésre sem tudott válaszolni, lesz-e európai békemenet, és hol tartják majd. Egyelőre figyelnek, értékelnek.

Ezekből az ellenzéki reakciókból is plakát lesz?

Az ellenzéki politikusok nem hagyták azért szó nélkül a kampányt. Elkezdtek reagálni a CÖF-akcióra.

Rovatok