Index Vakbarát Hírportál

Orbán felkereste régi szerelmét, és 120 milliárdot adott neki

2015. október 9., péntek 13:07

Új út, uszoda, sportcsarnok, újjávarázsolt színház és kemping is lesz Kaposváron. Orbán Viktor Kaposváron járt, amelyet régi szerelmének nevezett.

Hosszú, több hónapos kihagyás után Kaposváron folytatta a Modern Városok programot Orbán Viktor. Tudják, ez az a program, amelynek keretében a kormányfő végigjárja a megyei jogú városokat, és mindenféle fejlesztést ígér, amely lehetőleg a 2018-as választásra készen lesz.

Orbán Kaposvárnak is rengeteg fejlesztést ígért, és a pénteki sajtótájékoztatóján különösen dicsérte a várost, illetve az évtizedek óta hatalmon lévő fideszes Szita Károly polgármestert. 

Régi szerelem van Kaposvár és a mi politikai családunk között 

– fogalmazott Orbán, aki nem fukarkodott a nagy szavakkal. Szerinte a 2002-es önkormányzati választáson itt kezdődött el a 2010-es visszatérés előkészítése. A „régi szerelemhez” tartozik Orbán szerint, hogy az elmúlt években 19,3 milliárd adósságot vett le a kormány a város válláról, illetve 38,3 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett a településre különböző csatornákon.

Orbán most Szita Károllyal újabb nagyszabású fejlesztésekről kötött megállapodást. A szerződésben ilyen tételek szerepelnek.

Vagyis mindent összevetve 120-122 milliárd forintot ígért Orbán Viktor, és meg is jegyezte, hogy 

még nem vágtak soha Kaposvárhoz 120-122 milliárdnyi összeget.

Persze mindezek csak akkor teljesülnek, ha jól teljesít a gazdaság. Szita Károly polgármester „várostörténeti pillanatnak” nevezte a megállapodást, amely hosszú távra meghatározza Kaposvár jövőjét.

Orbán a tájékoztatón megemlékezett a tegnap elhunyt Nemeskürty Istvánról, akit „rendíthetetlen embernek” nevezett. Szerinte nélküle nem lenne ilyen parlament és kormány.

Rovatok