Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a 18 éves zalaegerszegi lány gyilkosa ellen

2015. október 9., péntek 09:09

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emeltek vádat a 21 éves B. Barnabás ellen, aki április 11-én gyilkolta meg volt barátnőjét a zalaegerszegi parkerdőben azután, hogy a lány nem akart kibékülni vele.

A főiskolás férfi 2014 júniusában kezdett el járni a gimnazista lánnyal, aki januárban szakított a fiúval. B. Barnabás a gyilkosság napján békülni szeretett volna, ám a lány nem volt erre hajlandó, ezért ütlegelni és fojtogatni kezdte, majd késsel többször megszúrta. A lánynak több, egyenként is halálos sérülése volt. A fiú ezután felhívta a barátját, akinek bevallotta a gyilkosságot, majd autóba ült, de balesetet szenvedett.

A rendőrség a baleset után fogta el, majd pár nappal később a büntetés-végrehajtási intézet javaslatára elmeorvosi megfigyelésre rövid időre Budapestre szállították. B. Barnabás előzetes letartóztatását július 10-én hosszabbították meg, mivel a bíróság úgy vélte, hogy a férfi jelenlétét az eljárás során csak így tudják biztosítani. Tettéért életfogytig tartó szabadságvesztés szabható ki.

Rovatok