Index Vakbarát Hírportál

Kilenc év fegyház idős emberek kirablásáért

2015. október 12., hétfő 17:30

Jogerősen kilenc év fegyházbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék egy férfit, aki két idős embert rabolt ki még 2013-ban a nyírségi megyeszékhelyen - közölte a törvényszék sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Toma Attila elmondta, az ítélettel a másodfokon eljáró bíróság helybenhagyta a Nyíregyházi Járásbíróság által korábban meghozott végzést. A rablás és kifosztás bűntettében bűnösnek talált, többszörös visszaeső vádlottat mellékbüntetésként hat évre eltiltották a közügyek gyakorlásától - tette hozzá.

A tényállás szerint a férfi egy másik bűncselekmény miatti gyanúsítotti kihallgatása után 2013. november 7-én egy játszótéren támadott meg egy 85 éves embert, akinek a táskájából kikapta a pénztárcáját, majd a földre lökte őt. Másnap egy 87 éves, látás- és hallássérült, bottal közlekedő, vásárlásból hazafelé tartó embertől rabolta el a táskájában lévő pénztárcát, de nem sokkal később a vádlottat elfogták.

A törvényszék álláspontja szerint a társadalom védelme érdekében indokolt egy ilyen fokozottan veszélyes elkövetőt a társadalomból hosszú időre kiemelni - olvasható a bíróság ítéletében.

Rovatok