Index Vakbarát Hírportál

Simicskó István eladta az utolsó ingatlanát is

2015. október 12., hétfő 11:18

Kikerült a kormány honlapjára a két távozó kormánytag, Hende Csaba volt honvédelmi miniszter és Zombor Gábor volt egészségügyi államtitkár, valamint a posztot váltó Simicskó István záró vagyonnyilatkozata.

Hende Csabánál annyi változás történt a legutóbbi, a szokásos januári időpontban leadott vagyonnyilatkozata óta, hogy megvált 10,3 milliót (plusz kamatok) érő államkötvényétől, és így a számláján most már nem 20 millió 470 ezer forint van, hanem 35 863 640. A januári nyilatkozatban benne volt, hogy az államkötvényt az édesapjától örökölte. Megvan még a régi Mitsubishije meg a szombathelyi és a velemi háza. A volt honvédelmi miniszter idén jövedelemkiegészítésként belevágott az ingatlan bérbeadásba, havonta bruttó 70 ezer forintot keres így.

A személyes és családi okok miatt távozó Zombor Gábor január óta vásárolt magának egy üdülőt Szigetszentmártonban a meglévő három (de csak résztulajdonosként birtokolt), két kecskeméti és egy kiskunfélegyházi ingatlana mellé. A szigetszentmártoni ingatlan egy 211 négyzetméteres telken álló 42 négyzetméteres épület, és ez teljes egészében az övé. A megtakarításai egy kevéssel megcsappantak: januárban két életbiztosításban volt összesen 3 millió forintja, és feleségével közös számlán összesen 9 134 509 forintot tartott, mostanra egy darab 1,5 milliós életbiztosítása maradt, és a közös számlán 8 259 140 forintjuk van. Zombor államtitkárként keresett havi bruttó 997 200 forintját havonta bruttó 300 ezret hozó ingatlan bérbeadással egészítette ki.

Simicskó István, aki sportért felelős államtitkárból lett az új honvédelmi miniszter, idén megvált a legutolsó ingatlanától is. Simicskónak pár éve meggyűlt a baja a vagyonnyilatkozataiban az ingatlanadatok pontos kitöltésével. Legutóbb, januárban már nem volt nehéz dolga, mert akkor már csak egy siófoki garzonja maradt, most pedig ez is eltűnt. A bevallása szerint az érte kapott pénzből, 13,5 millió forintból államkötvényt vásárolt. Félretennie is sikerült valamit: takarékbetétben elhelyezett 25 milliója január óta 26-ra gyarapodott.

Rovatok