Index Vakbarát Hírportál

Lángoló autó miatt kiürítették a Corvin Plázát

2015. október 14., szerda 11:46

Kigyulladt a Corvin Pláza mélygarázsában egy autó szerdán, 11 óra előtt néhány perccel. A füst a garázs szintjéről a vásárlótérbe is beszivárgott, emiatt ki kellett üríteni a józsefvárosi épületet.

A tűzoltók az autót megtalálták és a tüzet eloltották, és működésbe lépett az épület szellőzőrendszere is. – közölte a katasztrófavédelem.

Nem volt túl operatív az evakuálás

„A kiürítés teljesen némán zajlott, én 10:48-kor még fizetni tudtam a parkolásért az egyik automatánál, amikor feltűnt a lenti sziréna zaja és hogy a tűzzáró ajtók le vannak zárva. Felmentem egy szinttel feljebb, ahol az infó pultban már senkit nem találtam. Végülis a személyzet hagyja el elsőnek a süllyedő hajót. 11 óra 11 perckor ürült ki nagyjából a pláza” – írta egy olvasónk. 

A hosszas kiürítés oka nem az épület mérete, hanem inkább az a szerencsetlenkedés volt, amit a személyzet bemutatott. A tűz ideje alatt ki-be lehetett setálni az épületben, miközben a boltok sorra zártak be. Volt olyan bolt, ahonnan úgy távozott a személyzet, hogy később vissza kellett menniük megnézni, nem zártak-e be véletlenül vásárlót.

A hangszórókból általában folyamatosan szól valami zene, mégsem mondta be senki, hogy az epületet el kell hagyni. A kijárathoz minimum 12 perccel később érkeztem úgy, hogy végre volt ott valaki (egy alacsony hölgy, aki legalább tudott angulul) és kérte a befelé menő embereket, hogy ne menjenek be. Mire ez bekövetkeztett, én legalább háromszor mentem ki és vissza az épületbe. A tűzoltók munkáját az is nehezítette, hogy a fotocellás ajtókat az őrök nem hagyták nyitva, így folyton várniuk kellett, mire az kinyitott.”

Ha ott van a környéken vagy ott lakik a közelben, írjon nekünk és küldjön képet erre az e-mail címre.

Rovatok