Index Vakbarát Hírportál

A TV2 kapja a legnagyobb falatot a kormány új migrációs reklámjából

2015. október 19., hétfő 17:46

Nem számít, hogy Simicska Lajos üzlettársának bejelentése után bizonytalanná vált, hogy a kormányközeli filmguru, Andy Vajna megvásárolhatja-e jogszerűen a TV2-t.

A kereskedelmi csatorna a zavarok ellenére sem esett ki a kormányzat kegyeiből.

A kormányzat újabb részt indít a migrációról szóló nemzeti konzultáció keretében. És a nemzeti konzultáció semmit sem ér médiakampány nélkül.

A migrációs kampány bevezetőjének nagyobb részét éppen a TV2-re alapozzák. Úgy tudjuk, hogy a kampánykeretből mintegy 100 millió forint megy majd a csatornához.

 A TV2 tulajdonosi háttere a múlt héten vált ellentmondásossá, miután nem lehet eldönteni, hogy a két előző tulajdonos, Yvonne Dederick és Simon Zsolt kinek adta el a tévét. A hét elején meg egyértelműnek tűnt, hogy a kormányzat által favorizált Andy Vajna simán megveszi, csütörtökön azonban Fonyó Károly – Simicska barátja és médiacégeinek vezetője – bejelentette, övék a csatorna.

Miután a jogi helyzet kibogozása várhatóan hosszabb bírósági üggyé fajul majd, sokan azt várták, hogy a helyzet tisztázódásáig a kormány kiáll a TV2 mögül.

Rovatok