Index Vakbarát Hírportál

Tudja, hol bújt el a Tökölről megszökött rab? 300 ezer forint a nyomravezetői díj

2015. október 19., hétfő 16:28

Mint tegnap megírtuk, a 20 éves Farkas György László vasárnap délelőtt szökött meg a fiatalkorúak tököli börtönéből.

Az ügyben a szigetszentmiklósi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya nyomoz, egyelőre nem sok sikerrel. A férfi körözését elrendelték, a Pest megyei rendőr-főkapitányság nettó 300 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. 

A dömsödi férfi a szökésekor az intézetben hordott formaruhát (kékesszürke nadrág és kabát, fekete cipő) viselte.

A 20 éves férfi átlagos testalkatú, körülbelül 170 centiméter magas, kreol bőrű, barna szemű, barna, rövid haja van. Jobb felkarján non-figuratív ábra, nyakán 4 csillag és bal oldali lapockáján lófejet ábrázoló tetoválás látható, írja a Police.hu.

Ki kaphatja meg a 300 ezer forintot?

A díj annak fizethető ki, aki „az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti″. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a rendőrség fenntartja.

A szigetszentmiklósi rendőrkapitányság kéri, hogy aki felismeri a férfit, és hollétével kapcsolatban tud valamit, hívja a 0612362883-at, vagy névtelenül tegyen bejelentést az ingyen hívható 0680555111 Telefontanú zöld számon (h-cs.: 8-16, p.: 8-13), vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Rovatok