Index Vakbarát Hírportál

Börtönt kapott a feleségét megerőszakoló férfi

2015. október 22., csütörtök 15:40

A Püspökladányi Járásbíróság 2015. október 21-én hozott ítéletet annak a püspökladányi férfinak az ügyében, aki a 2014-et megelőző két évben rendszeresen erős nyugtató tablettákat kevert felesége ételébe, italába. A nő bódult, kábult, akaratnyilvánításra képtelen állapotát a vádlott több alkalommal nemi vágya felkeltésére irányuló cselekményekre használta fel - fogalmaz a bírósági közlemény.

Például több extrém pornográf fotót készített a feleségéről telefonjával annak tudta és beleegyezése nélkül. A gyógyszer hatására mélyen alvó feleségének ellenállásra, akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva súlyosan szeméremsértő cselekményeket hajtott végre - ítélte meg a testület.

A bíróság a vád előterjesztésétől számított négy hónapon belül hozott ítéletet a férfival szemben, akit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 6 év 8 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt, 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezte a közel félmillió forint bűnügyi költség megfizetésére.

A bíróság által szóban megindokolt határozatot mind az ügyész, mind pedig a vádlott és védője tudomásul vette, így az jogerős és végrehajtható.

Rovatok