Index Vakbarát Hírportál

Komárom azért kapott 200 milliót, mert nem volt adóssága

2015. október 30., péntek 14:11

Kétszázmillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a kormánytól Komárom önkormányzata – jelentette be Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Az adósságátvállalásban nem részesült települések támogatási keretéből maximálisan elnyerhető összeget azért kapta a város, mert  2013-ra komoly megszorítások árán törlesztette adósságait, így a városnak nem volt szüksége adósságkonszolidációra. 

A most megítélt támogatás a felelős gazdálkodás elismerésének tekinthető

– büszkélkedett Czunyiné az MTI szerint.

Molnár Attila polgármester felidézte, hogy a Microsoft kivonulása után jelentősen csökkentek a helyi adóbevételek, a 2008-as ötmilliárd forint helyett 2014-ben már csak 1,6 milliárd folyt be.

A tervek szerint a támogatást jövőre használják majd fel, főként belterületi utak, járdák, csapadékvíz-elvezetési rendszerek építésére. Komárom mellett még Hajdúszoboszló kapott hasonló, maximális összegű támogatást.

(Cikkünk korábbi változatában az MTI nyomán azt írtuk, hogy a Nokia zárta be a gyárat. Ezt Nokia kommunikációs ügynöksége kérésére helyesbítettük, mivel mint írták, a gyárat már nem a Nokia zárta be.)

Rovatok