Index Vakbarát Hírportál

Felrobbant a pécsi farkasbomba

2015. november 9., hétfő 09:45 | aznap frissítve

November elején egy farkas megszökött a pécsi állatkertből, a szökött állatot az állatkert igazgatója, Szatyor Miklós maga lőtte ki. A farkasbotránynak két váratlan következménye lett.

Az egyik, hogy kiderült, a pécsi állatkert két éve nem is üzemel, legalábbis hétfőn reggel Fiala János műsorvezető a Rádió Q-n egy, a szakmai berkekben jártas ismerősére hivatkozva ezt állította.

A másik, ennél sokkal érdekesebb, egy legendát leplezett le. 1995-ben a pécsi állatkertből megszökött egy farkas (nem a mostani, hiszen ő aznap érkezett Pécsre, amikor megszökött). A ragadozó hét embert megtámadott, többet életveszélyesen megsebesített, egy egy idős asszonyt pedig halálra marcangolt, a néni az unokáit védte.

20 éven keresztül széles körben ez a farkasos hír volt ismert, de a helyiek másról suttogtak, és a 444.hu a múlt héten már felvetette, hogy nem ez az igazság, valójában egy befolyásos ember kutyája tépte szét a nőt, de most a helyi hírportál, a Bama.hu utánajárt, és kapaszkodjon meg, leleplezte a hazugságot.

Kiderült, hogy a farkas szökése idején a pécsi állatkert a botrányokat szinte rendszeresen szállította, voltak harci kutyákkal széttépetett kenguruk, vadászok által lelőtt medvék, és a megszökött farkas, amelynek a rácsait valakik kifeszítették. A helyi hatóságok is pontatlanul és félreérthetően nyilatkoztak, az eljárás amatőr volt. Ugyanakkor a farkastól vett minták alapján megállapítható volt, hogy mégis a farkas volt a gyilkos. A talált szőrminták egyeztek, a farkas hasában talált vér DNS-e is egyezett a nagymamáéval, ezt a napokban megerősítették a családnak is. Így a lap megállapítja, hogy a 95-ös támadó a farkas volt. 

Rovatok