Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a rablórendőr bűntársát

2015. november 10., kedd 15:02

A TEK műveleti egysége a BRFK Kiemelt Ügyek Főosztály Célkörözési Osztályának emberei hétfőn fogták el azt a férfit, aki a nyár elején több fegyveres rablást követett el egy budapesti rendőrrel. Az azóta kirúgott őrmesternek az éppen büntetését töltő férfi lakhelyelhagyási tilalmát kellett ellenőriznie, de közben nagyon összebarátkoztak.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség júniusban elfogta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik kerületi rendőrkapitányságán járőrként szolgálatot teljesítő rendőr őrmesterét fegyveresen elkövetett rablás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. Társát öt hónappal később, hétfőn sikerült kézre keríteni.

A megalapozott gyanú szerint, a volt rendőr őrmester - akinek szolgálati viszonya azóta már megszűnt - 2015 áprilisában ismerkedett meg az akkor lakhelyelhagyási tilalom alatt álló férfival, a későbbi társával. Az őrmester szolgálati feladata volt a férfi lakhelyelhagyási tilalmának ellenőrzése. A két férfi baráti kapcsolatba került, majd elhatározta, hogy együtt követnek el fegyveres rablásokat. Később egyes esetekben bevontak egy harmadik civilt is a bűntényekbe.

A két férfi ezután különböző időpontokban, három helyszínen, összesen hat sértettet támadott meg. A recept mindig ugyanaz volt: rendőri eljárást színleltek, lőfegyvert utánzó gáz-riasztópisztolyt fogtak a megtámadottakra, majd miután megkötözték őket, készpénzt és különböző értékeket tulajdonítottak el.

A volt rendőr június 28. óta előzetes letartóztatásban van, a bíróság a kényszerintézkedést ügyészi indítványra legutóbb december 30. napjáig meghosszabbította. Társát a Budapesti Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki és indítványt tesz az előzetes letartóztatásra. Harmadik társuk még szökésben van, vele szemben a nyomozó ügyészség elfogatóparancsot adott ki.

Rovatok