Index Vakbarát Hírportál

Kémkedés helyett kukkolásra használta a titkosszolgálati eszközt

2015. november 10., kedd 08:43

Egy férfi áskálódó munkatársait akarta lebuktatni, de végül inkább a női mosdóban leskelődött – írja közleményében a tiltott adatszerzés miatt vádat is emelő Zalaegerszegi Járási Ügyészség.

A sofőrként dolgozó negyvenéves férfi meggyőződése volt, hogy kollégái ártani akarnak neki, és a háta mögött lejáratják. Ezért az internetről rendelt egy pendrive alakú mozgásérzékelős rejtett kamerát, hogy lebuktassa őket.

Bevitte munkahelyére az eszközt, de megijedt, és meggondolta magát. Az iroda helyett inkább annak női vécéjében rejtette el a kamerát. Úgy gondolta, hogy utólag majd stresszoldásképpen nézegeti a kolléganőiről készült felvételeket.

Felszerelte a kamerát egy lámpa mellé, ahonnan az három munkatársáról készített felvételeket. Végül a negyedik kollégája észrevette az eszközt, és átadta a főnökének. A férfit azonnal kirúgták a cégtől és a „stresszoldásból” sem lett semmi: a felvételeket nem tudta megnézni, mert azokat az eszköz a belső memóriájára rögzítette.

A tettest 2013 óta stressz okozta szorongásos depressziós tünetekkel kezelik, pszichés állapota csekély mértékben befolyásolta döntésképességét, állapította meg az ügyészség.

Rovatok