Index Vakbarát Hírportál

Orbán: Magyarország védelmét meg kell erősíteni és válaszolnunk kell erre a szörnyűséges terrortámadásra

2015. november 14., szombat 10:21 | aznap frissítve

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a párizsi mészárlásra reagálva szombat reggel Kovács Zoltán kormányszóvivő és Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója.

Itt ismertették a nemzetbiztonsági kabinet szombat hajnali, rendkívüli ülésén elhangzottakat. Ezen többek között Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Bakondi György belbiztonsági tanácsadó és a biztonsági szervezetek vezetői vettek részt. Orbán Viktor kijelentette:

Magyarország védelmét meg kell erősíteni, és válaszolnunk kell erre a szörnyűséges terrortámadásra!  

A nemzetbiztonsági kabinet döntése értelmében megerősített biztonsági intézkedések léptek érvénybe Magyarországon:

Ugyanakkor a szóvivő kihangsúlyozta:

Magyarországot nem fenyegeti terrorveszély.

Nemzeti gyásznap lesz vasárnap, elmarad a Fidesz-kongresszus

Orbán Viktor miniszterelnök az M1-en jelentette be: a kormány nemzeti gyásznapot rendelt el vasárnapra, a Fidesz szintén vasárnapra tervezett, tisztújító kongresszusát elhalasztják, a magyar-norvég focimeccs biztonsági kérdéseiről pedig még tárgyalnak az MLSZ-szel, az UEFÁ-val és a magyar Belügyminisztériummal. A miniszterelnök hozzátette:

Jelenleg nem áll rendelkezésünkre olyan adat, ami közvetlen terrorveszélyt jelezne, de ez bármikor megváltozhat. Abszolút biztonságos helyzet nincs, a körülményekhez képest lehetséges legnagyobb biztonságot kell megteremtenünk

A párizsi eseményekről  itt olvashat percről percre>>>

Rovatok