Index Vakbarát Hírportál

Orbán: A terroristák mind bevándorlók

2015. november 23., hétfő 11:23

Senki nem ismeri el, de az igazság az, hogy gyakorlatilag minden terrorista migráns. A kérdés csak az, hogy mikor vándoroltak be az Európai Unióba

– mondta Orbán Viktor a Politicónak a párizsi terrortámadás után készült interjúban. A miniszterelnök szerint a bevándorlás és a terrorizmus közötti összefüggés „egyértelmű tény” – ha akarjuk, ha nem. Ezt viszont a nyugati vezetők nagy része tagadja, amiért a túlburjánzott politikai korrektség a felelős, így a vezetők és a nép között egyre nagyobb űr tátong. 

Orbán szerint  a párizsi támadások után Európa első számú feladata az, hogy megvédje a határait, és ellenőrizze, hogy azokon ki jön be. A magyar kormányfő szeretné fenntartani a schengeni övezetet és megőrizni a mozgás szabadságát Európán belül, amihez viszont a külső határok komolyabb védelmére van szükség. 

Orbán a Politicónak azt mondta, ő meg akarja védeni a NATO-t és az EU-t, de ehhez újra kell gondolni az unió legalapvetőbb szerződéseit és az EU jövőjét, úgy, hogy több hatalmat kapjanak a tagállamok a brüsszeli intézményekkel szemben, amik szerinte „Európai Egyesült Államokat” akarnak létrehozni. 

Az interjúból kiderül még, hogy Orbán

Rovatok