Index Vakbarát Hírportál

Egy MSZP-s és egy jobbikos költötte a legtöbb közpénzt benzinre

2015. december 1., kedd 08:48

A Bors kikérte, hogy az egyes parlamenti képviselők mennyi közpénzt költöttek el idénre benzinre. Az Országgyűlés Sajtóirodája mindössze 152 képviselő adatait küldte meg, de ebből is jól látszik, hogy a legtöbbet költők a Szabolcs és Hajdú-Bihar megyéből érkező fideszesek, míg Budapesten az MSZP-sek jeleskedtek.

A vidéki lista első helyét Legény Zsolt szocialista képviselő szerezte meg, ő 1,75 millió forintért tankolt október végéig. Őt a fideszes Tilki Attila követi 1,74 millióval, majd a szintén fideszes Vitányi István jön 1,73 millióval. Az első tíz helyezettben rajtuk kívül még 5 fideszes, egy KDNP-s és egy jobbikos képviselő van. A 10. helyre feljutott fideszes Bodó Sándor 1,48 milliót furikázott el.

A budapesti listát a jobbikos Novák Előd vezeti 931 ezer forinttal, majd jön a liberálisok első embere, Fodor Gábor 806 ezerrel, míg a harmadik helyre Selmeczi Gabriella gördült be 702 ezer forintnyi tankolással. Az első 8 helyezett közé még négy szocialista és egy DK-s (Gyurcsány Ferenc 503 ezerrel) képviselő fért fel. A 8. Hiszékeny Dezső szocialista honatya lett 405 ezer forinttal.

A Bors közli a legszerényebb képviselők listáját is, amelyen az első helyet Dr. Kovács József gyulai fideszes képviselő szerezte meg, aki 10 hónap alatt mindössze 23 ezer forintnyi benzinszámlát adott le.

Rovatok