Index Vakbarát Hírportál

22,5 év fegyházat kaphat a magyar Sundance Kid

2015. december 8., kedd 09:10

Még a fegyverét is lopta az a 38 éves balassagyarmati férfi, aki 2007 és 2014 novembere között összesen 47 alkalommal rabolt ki takarékszövetkezetet, gyógyszertárakat és kisboltokat. Az ügyészség többek között fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás gyanúja miatt emelt vádat ellene. Akár 22 és fél év fegyházbüntetést is kaphat.

A férfi a rablásokból származó pénzt eredetileg a saját vállalkozásába fektette volna, de végül ezekből tartotta el családját. Az ország szinte valamennyi megyeszékhelyén rabolt, de mindig alaposan megtervezte az akcióit. Várostérképeken és internetes keresőkkel derítette fel a helyszíneket. Egy héttel az akciók előtt személyesen is körbejárta a célpontokat.

Eleinte egy gumilövedékes pisztolyt használt, aztán egy IX. kerületi bankban ellopta a biztonsági őr 9 mm-es fegyverét. Később ezzel hajtotta végre a bűncselekményeket.

Végül egy miskolci takarékszövetkezetben elkövetett rabláskor bukott le: az egyik ügyfél lerántotta az arcát takaró csuhát. A biztonsági kamera felvétele alapján a rendőrségnek sikerült azonosítania.

Rovatok