Index Vakbarát Hírportál

Orbán dupla CSOK-ot küld a kongresszusról

2015. december 12., szombat 21:27

Karácsonyra nagy összegű új támogatási programmal kedveskedik a Fidesz a lakást vásárlóknak.

Az Index információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök a vasárnapi Fidesz-kongresszuson jelenti be, hogy 2016-ra jelentősen megnövelik, vélhetően megduplázzák az ingatlanvásárlásra igénybe vehető CSOK, régebbi nevén szocpol támogatásokat.

A kormány az idén már jelentősen kiszélesítette azoknak az ingatlanoknak a körét, amelyeket a családi otthonteremtési kedvezménnyel meg lehet vásárolni. A július óta érvényes szabályok szerint használt ingatlanok esetében például 500 ezer és 3,25 millió forintos vissza nem térítendő támogatást lehetett igénybe venni. Az eddigi módosítások azonban nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, nem pörögtek fel a lakásépítések.

Orbán Viktor a Fidesz tisztújító kongresszus utolsó felszólalója lesz. Előtte beszédet mond Kövér László, Semjén Zsolt, Balog Zoltán, Rogán Antal, Lázár János, Kósa Lajos, sőt Tarlós István is.

A kongresszust eredetileg november 15-én tartották volna, de a párizsi terrortámadás miatt lemondták. Egy hónapos csúszással most a Hungexpo G pavilonjában rendezik meg az rendezvényt, ahova több mint ezer küldöttet várnak.

A pártelnökségben jelentős átrendeződés lesz.

Orbán Viktor mellett 2013-ban Pelczné Gáll Ildikó, Kósa Lajos, Pokorni Zoltán és Lázár János kapott helyet a pártelnökségbe. Az új testületben azonban már csak Pelczné marad az eddigi tagok közül. Lázár János kettő, Kósa Lajos nyolc, Pokorni Zoltán tizenkét év után hagyja ott a posztot. Helyüket Gulyás Gergely parlamenti alelnök, Kubatov Gábor pártigazgató és Németh Szilárd volt rezsibiztos tölti majd be.

A szavazások miatt senkinek sem kell lerágnia a körmét a rendezvényen. Az izgalmakat a többes jelölések mellőzésével teljesen kiküszöbölték a választási processzusból. A két éve lezajlott tisztújításon Kósa Lajost például 1236 támogatást kapott a megjelent küldöttek 1243 érvényes szavazatából. Kósa egyébként továbbra is jár majd az elnökségi ülésekre, hiszen a testület tagja a országgyűlési frakció mindenkori vezetője is.

Rovatok