Index Vakbarát Hírportál

L. Simon László felesége is sikerrel pályázott egy természetvédelmi területre

2015. december 14., hétfő 07:22 | aznap frissítve

L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár felesége egy 34,4 hektáros természetvédelmi területet nyert el a földalapkezelő földárverésén december elején, írja a Blikk. A fitneszedzőként dolgozó Vass Eszter 21 millió 250 ezer forintért jutott a Velencei-tó közeli birtokhoz a festői Nadapon. Az ár igen jutányos árnak számít. A terület hektáronként mindössze 617 ezer forintért kelt el, miközben a szomszédos Velencén közel 3 millió forint/hektár volt az ára a meghirdetett állami földnek.

A területet rendkívül szép fekvése, az M7-es autópályához (2 km) és Budapesthez (44 km) való közelsége teszi vonzóvá idegenforgalmi célú beruházások megvalósítására, hirdette meg az óriástelket nyolc évvel ezelőtt maga a nadapi önkormányzat. A déli lejtésű területről a Velencei-tóra néző panoráma nyílik.

Jelenleg szántóként és legelőként tartják nyilván, de korábban az önkormányzat több befektetővel is tárgyalt, akik szállodát vagy termálfürdőt is építettek volna ide. A birtokot Nadapon csak Hungaroring-területnek nevezik. Eredetileg ide tervezték a Forma–1-es versenypályát a nyolcvanas években, azonban az akkori honvédelmi miniszter, Czinege Lajos féltette a legjobb vadászterületét, és megakadályozta a beruházást.

L. Simon László felesége nem tekinthető közszereplőnek, így az üzleti ügyeiről nem köteles a nyilvánosságot tájékoztatni. Semmi sem zárja ki, hogy egy politikus házastársa is részt vegyen a földárveréseken, főleg, ha az adott térségben él és gazdálkodik, válaszolta a lapnak a Miniszterelnökség sajtóosztálya.

A Velencei-tó déli partján, Agárdon működik az L. Simon borászat és panzió. L. Simon László a nyáron azt mondta:  nincs köze a nevét viselő L. Simon Borászathoz, a cég kizárólag a feleségéé. Az államtitkár felesége a borászat mellett egy fitnesztermet is működtet.  

L. Simon László a múlt héten a Feol.hu-nak azt mondta: az anyagi függetlenség az, ami garantálja a szellemi szabadságát. Szerinte aki a civil életben is boldogul, azt nem lehet korrumpálni, ezért is fontos, hogy a politikusok is több lábon álljanak. L. Simon László a Velencei-tó környékén induló földárverésekről azt mondta: a földvásárlás az esetében teljesen rendben lenne, és politikai kockázat sincs a dologban, ennek ellenére nem vesz földet. Azt viszont nem zárta ki, hogy a családtagjai, például a felesége elindul árverésen, ugyanis hosszabb távon inkább a gazdálkodásra szeretné építeni a családja egzisztenciáját.

Rovatok