Index Vakbarát Hírportál

A BME elhatárolódott a saját kancellárjától

2015. december 17., csütörtök 21:03

A BME rektora, összes dékánja és rektorhelyettese elhatárolódik az egyetem kancellárjának a »Főzz együtt a kancellárral« című műsorban elhangzott, nőkre vonatkozó lealacsonyító, elfogadhatatlan kijelentéseitől

- ezt a szűkszavú közleményt tette közzé a Budapesti Műszaki Egyetem, miután Barta-Eke Gyula, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) kancellárja az egyetemi tévé főzőműsorában a teremben ülő nőkhöz címezve a máj jótékony hatásai kapcsán azt mondta:

Még nem terhesek, de ezen is tudunk segíteni, ha igény van rá, adáson kívül.

Adáson kívül

 „A májban sok a vas, nem? Az meg terhesség idején jön jól?” – kérdezte a műsorvezető a kancellártól, aki erre elmondta, hogy ezzel így még nem foglalkozott. Ekkor kérdezett ki a házigazda a közönséghez, amire Barta-Eke ezt a tréfarépát aprította a humorfőzelékbe.

A Budavári Schönherz Stúdió Főzz együtt a Kancellárral! című műsorában Barta-Eke személyét és a kancellária rendszerét akarták közelebb hozni a hallgatókhoz. Emellett került szóba az, hogy milyen könnyen és gyorsan elkészíthető ételeket készíthetnek a fiú kollégisták. A teljes adást  ezen a linken éri el.

Devecz Miklós, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja szeptemberben azután mondott le, hogy  egy botrányos Facebook-bejegyzés miatt került a sajtó kereszttüzébe: migránsokkal kapcsolatos szexista vicc került ki megosztásként oldalára.  

Rovatok