Index Vakbarát Hírportál

Hunvald levizsgázott 4-esre büntetőjogból

2015. december 20., vasárnap 11:16

Azért a jog és a szerencse néha kárpótol. Mai Büntetőjog vizsga négyes :)))

- írta szombat éjjel a Facebookon Hunvald György egykori VII. kerületi polgármester, aki tavaly iratkozott be az egyetemre.

Kedden írtuk meg, hogy jogerős végzésével megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla a Hunvald által előzetes fogvatartásban töltött idő beszámítását a rá két ügyben jogerősen kiszabott szabadságvesztésben, így lehet, hogy a volt szocialista országgyűlési képviselőnek még csaknem egy évre börtönbe kell vonulnia.

Hunvald az Indexnek azt mondta, hogy most már ő is ért hozzá, így tudja, hogy mekkorát tévedett a szegedi bíróság, mert rosszul számolták ki, hogy a letöltött előzeteséből mennyit kell beszámítani. Szerinte nem kell bevonulnia, mert letöltötte a ítéletekben kiszabott időt.

A táblabíróság összegzése szerint Hunvald György a rá kiszabott összesen három év hat hónap börtönbüntetésből eddig mintegy két és fél évet töltött előzetes fogva tartásban, vagyis még csaknem egy év büntetés letöltésére kell börtönbe vonulnia, amelyből – mivel a feltételes szabadon bocsátás kedvezményéből nincs kizárva – korábban szabadulhat.

Hunvald ügyvédje, Sebes Péter is másképp látja a dolgot, és szerinte az ügy ennél bonyolultabb. Sebes szerint Hunvald cselekményeit egyetlen ítéletben kellett volna elbírálni. Miután különféle okok miatt nem ez történt – például azért, mert eleve több bíróságon folyt a volt polgármester ellen eljárás –, most a két ítéletet szerinte összbüntetésbe kell foglalni.

Az ítélőtábla egyébként maga is azt írta a közleményében, hogy összbüntetési eljárás lefolytatásának van helye, amely a kiszabott szabadságvesztés büntetéseket egy ítéletben foglalja össze, és ennek mértékét majd az eljáró bíróság állapítja meg.

Rovatok