Index Vakbarát Hírportál

Lázár: A bevándorlás újabb Trianonhoz vezethet

2015. december 28., hétfő 19:32

A bevándorlók miatt Európa és Magyarország fordulóponthoz ért, olyan döntéshez, ami meghatározza a kontinens jövőjét - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn a hódemezővásárhelyi Rádió 7 műsorában.

"Sokan úgy gondolják Európában, akkor leszünk erősebbek, ha minél több bevándorlót hívunk be, nekünk azonban az a meggyőződésünk, hogy ez rossz irány" - nyilatkozta.

Magyarországnak az adhat esélyt, ha megőrzi integritását, magyar marad, ha elkerüli a társadalom értékrendjének megváltozását - mondta a politikus. Úgy fogalmazott: "Számunkra az jelent lehetőséget, ha az értékek és a nemzetek keveredő, feloldódó tengerében megőrizzük saját hagyományainkat, kultúránkat." 

A miniszter kiemelte, a történelem folyamán már volt példa arra, hogy a magyarok kisebbségben voltak a saját országukban, ez Trianonhoz vezetett. "Mi marad Magyarországból, ha még egyszer kisebbségbe kerülünk a saját hazánkban" - tette föl a kérdést.

A bevándorlás vagy a kötelező betelepítési kvóta ezért a nemzet hosszú távú stratégiája szempontjából is jelentős - mondta.

Rovatok