Index Vakbarát Hírportál

Előzetesben a körúti szórakozóhelyen késelő kamasz

2016. január 4., hétfő 11:28

Előzetes letartóztatásba helyezték nem jogerősen azt a 17 éves fiút, aki a gyanú szerint társaival egy budapesti szórakozóhelyen késsel megsebesített és kirabolt egy  szintén 17 éves fiatalembert december 27-én - közölte a fővárosi főügyész hétfőn.

Ibolya Tibor azt írta: a három fiatalkorú egy IX. kerületi, Ferenc körúti szórakozóhely mellékhelyiségébe vonszolta a fiút, és a mobiltelefonját követelte. A sértett nem adta át a telefont, ezért a szintén 17 éves V. R. késsel feléje szúrt, megsebesítve őt a combján. Ezután 16 éves társával tovább bántalmazta a fiút, majd elvették a mobiltelefonját. Harmadik, ugyancsak 17 éves társuk figyeléssel segítette a támadást.

A bíróság már december 30-án elrendelte V. R. két fiatalkorú társának házi őrizetét. A később elfogott V. R. előzetes letartóztatását az ügyészség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indítványozta, és a Budai Központi Kerületi Bíróság el is rendelte szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt.

Rovatok