Index Vakbarát Hírportál

Önkielégített előtte, majd kifosztotta a nőt a kozmetikában

2016. január 8., péntek 11:41

Szeméremsértés, kifosztás, aljas célból elkövetett személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi ügyészség egy 19 éves férfival szemben, aki három nőt is megtámadott a fővárosban - közölte az ügyészség.

A 2015. június 12-én késő este egy budapesti, II. kerületi kozmetikai szalonban támadott meg egy nőt, beszorította sarokba, majd a sértett határozott tiltakozása ellenére arra kényszerítette, hogy végignézze, ahogy a férfi önkielégítést végez. Ezután kiborította a sértett táskáját és az abban lévő 24 000 forinttal távozott a szalonból.

Pár hónappal később a vádlott egy hét leforgása alatt újabb két nőt támadott meg a fővárosban.

2015. szeptember 03-án egy a XXI. kerület, Árpád utcán sétáló nőre támadt azért, hogy őt "szexuális cselekményre kényszerítse" - írja az ügyészségi közlemény. A férfi követte a sértettet, majd hirtelen megragadta a karját, és megfenyegette, hogy megszúrja, ha még segítségért kiált. Ezután felszólította a nőt arra, hogy rajta szexuális cselekményt végezzen, amikor azonban látta, hogy a kitartóan ellenszegülő sértett nem engedelmeskedik neki, egy idő múlva önként felhagyott a szándékával, a pénzét viszont neki is elvette. Ezután a sértettnek sikerült elmenekülnie.

A vádlott 2015. szeptember 09-én egy csepeli társasház előtt szólította meg a következő áldozatát, akit arra kért, engedje be őt a házba, mert nincs hol aludnia. A nő megsajnálta és beengedte a férfit a lépcsőházba, aki azonban követte őt a lakása ajtajáig. Amikor belépett a lakásba, a férfi az ajtót erővel benyomta, a nőt két kézzel fojtogatni kezdte, a hajánál fogva megragadta, majd egyszer meg is ütötte. A nő védekezése és hangos kiabálása miatt végül a vádlott elmenekült.

A kerületi ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfit több bűncselekménnyel is vádolja, így a büntetési tétel felső határa - a bűnhalmazat miatt - hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Rovatok