Index Vakbarát Hírportál

Kérem a kedves kollégákat, ne pánikoljanak!

2016. január 22., péntek 16:15

A kormány bürokráciacsökkentési programjának sokan nem örülnek. Például azok az emberek, akik a bürokráciában dolgoznak, és most megkapták a selyemzsinórt, biztosan nem.

Lázár János csütörtökön jelentette, hogy a leépítési folyamat első körében 50 ezer állami munkahely szűnhet meg: 73 intézményt vizsgálnak, hogy szükség van-e rájuk.

A sajtóban megjelent a halállista is, amelyen szerepel az Emmi hatalmas háttérintézménye, az Oktatási Hivatal (OH) is,

pedig az intézmény vezetője paradox módon néhány hónapja még arról beszélt, hogy akár ezerfősre is duzzadhat az OH.

Maruzsa Zoltán elnök szeptemberben azt nyilatkozta, hogy a feladatátvételek és az átszervezés végére jelentősen nőhet a létszám, és van egy másfél milliárd forintos tartalék is, ami biztosan elég lesz a szervezeti integrációval kapcsolatos kiadásokra.

Erre januárban derült égből villámcsapásként ütött be a megszűnés híre. Ezt a stresszt muszáj volt kezelni: Maruzsa Zoltán pénteken köremailben nyugtatta a kollégákat, ne pánikoljanak, próbáljanak különbséget tenni a sajtóban megjelent kósza hírek és a valós kormányzati intézkedések között.

Kedves Kollégák!

Az december óta tudott, hogy 2016 folyamán a Kormány a közigazgatási átszervezésével is foglalkozni fog. A politika jellegéből fakadóan ezt sok bejelentés, tiltakozás, átgondolás, újragondolás, öröm, szomorúság és vihar kíséri majd az egész év folyamán. Én azt kérem az Oktatási Hivatal minden kedves kollégájától, hogy az ezzel kapcsolatos híreket a helyükön kezeljünk, tegyünk különbséget a csak a sajtóban bemondott és a valóban megtörténő dolgok között, és véletlenül se pánikoljunk feleslegesen. Az általunk ellátott feladatok adottak, a szakértelem itt van az Oktatási Hivatalban, ennek tudatában végezzük a munkánkat. A vezetők is teszik a dolgukat.

Üdvözlettel,
Maruzsa Zoltán

Maruzsa Zoltán tavaly nyáron került miniszteri biztosként az Oktatási Hivatal élére. Megbízott vezetőként egyéves mandátumot kapott. Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter lényegében leváltotta a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkári posztról. Sajtóértesülések szerint Balog azért döntött az eltávolítása mellett, mert Maruzsa vezetési stílusa miatt jelentősen megugrott a hivatalban a szakemberek elvándorlása.

Rovatok