Index Vakbarát Hírportál

Miskolcon folytatódik a nyomortelepek felszámolása

2016. január 26., kedd 17:26

A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) kérelmei és panaszbeadványai alapján már minden létező fórumon elmarasztalták a magyar hatóságok Miskolc Önkormányzatát a Számozott utcákban történt diszkriminatív intézkedései miatt, erre reagált kedden Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a város polgármestere. 

Közölte, hogy a város nyomortelepeinek felszámolása az egyik legfontosabb várospolitikai ügy:  "Nincs még egy olyan közös elhatározásunk, mint ez, amelyet 35 ezer miskolci az aláírásával is hitelesített. Várospolitikai programunk, a miskolci nyomortelepek felszámolása folytatódni fog".

A polgármester szerint a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság döntését a számozott utcákkal kapcsolatban végrehajtják, kidolgozzák az intézkedési tervet a nyomortelepek felszámolásának további folytatására és közzé teszik a város honlapján az Egyenlő Bánásmód Hatóság határozatát. Elmondta, hogy a nyomortelepek felszámolása nem nemzetiségi vagy etnikai kérdés, a miskolci nyomortelepek megszüntetése mindenekelőtt közegészségügyi, gyermekvédelmi és közbiztonsági ügy.

Beszélt arról is, hogy "tudomásul kell venni mindenkinek, hogy a szegénység nem egyenlő az igénytelenséggel, aki dolgozik, aki a környezetét rendben tartja, másokat nem zavarva, a törvényeket betartva él, aki megfelel a pályázati követelményeknek, mint eddig is, ezután is kaphat önkormányzati bérlakást. Ugyanis Miskolcon, mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak."

Miskolc önkormányzata felülvizsgálatot kért az EBH döntése ellen és a határozat felfüggesztését kérte, írja az MTI. 

Rovatok