Index Vakbarát Hírportál

Mégsem váltották le Farkas Flórián emberei a roma önkormányzat elnökét

2016. január 26., kedd 18:36

Négypontos előzmény az ORÖ-szappanoperához:

  1. Hosszú ideig Farkas Flórián és emberei vezették az ORÖ-t, az ez idő alatt történt pénzköltésekkel, kifizetésekkel, projektekkel kapcsolatban tucatnyi vizsgálatot folytat jelenleg is a NAV, a minisztériumok, illetve az EU.
  2. Ezután Hegedüs István és emberei vették át az ORÖ vezetését. Először gyakorlatilag Farkas embereiként működtek, nulla döntési lehetőséggel. Később, hogy az előző vezetés ügyei rájuk ne omoljanak, szembefordultak Farkas Flóriánnal: saját kézbe vették a döntéseket, többször Farkas akaratával, érdekeivel ellentétes döntéseket hoztak, visszaéléseket tártak fel.
  3. Kiesve Farkas kegyeiből, nemkívánatos személyek lettek, így Farkas különböző pénzek, szerződések ígéretével próbált folyton annyi ORÖ-képviselőt maga mellé állítani, hogy leválthassa Hegedüst, saját embereit ültetve az önkormányzat élére.
  4. Pár hete egy közgyűlést a hivatalvezető ugyan berekesztett, mondván az ORÖ elnöke Hegedüs István kórházba került, ám 27, inkább Farkashoz húzó képviselő mégis megszavazta, hogy leváltják Hegedüs Istvánt, és új elnököt választanak, és azt is, hogy leváltsák a hivatalvezetőt, Buri Edinát is, hogy helyére is Farkas emberét, Csala Elvirát ültessék.

Így a kormányhivatalhoz két jegyzőkönyvet is megküldtek a roma önkormányzattól: az egyiket Hegedüs hivatalvezetője, amiben az áll, hogy a közgyűlést berekesztették, és egy másikat Farkas emberei, amiben azt írták, új elnököt választottak, új hivatalvezetőt választottak, stb.

A kormányhivatal legfrissebb döntését a RomNet írta meg. A lap szerint abban az áll:

Rovatok