Index Vakbarát Hírportál

Tényleg a taxisok ellen rendelték a darukat Budapestre

2016. február 3., szerda 20:25

Uber ellen jó a taxi, a taxi ellen viszont jó a tűzoltódaru – gondolta a rendőrség, és a városbénító taxisdemonstrációra készülve felrendelte Budapestre a Katasztrófavédelem daruállományának a nagyját. Ezt a verziót inkább csak feltételezésként dobta be a Lánglovagok január 18-án, most viszont Pintér Sándor belügyminiszter megerősítette: tényleg így volt.

Az MSZP-s Harangozó Tamás képviselő kérdésére adott miniszteri válasz szerint „a Katasztrófavédelem kilenc daruja a Budapest belvárosában be nem jelentett demonstrációt biztosító műveleti törzs kérésére, az esetleges jogsértő cselekmények felszámolása érdekében érkezett a Fővárosba”. Ez már rögtön a blokád kezdetekor, hétfőn hajnalban történt.

A Lánglovagok akkor felvetette, hogy mi történne, ha valahol az országban a daruhiányos időkben olyan baleset történne, aminél életmentés miatt sürgősen éppen egy darura lenne szükség. Pintér ebben a tekintetben is mindenkit megnyugtatott (pdf): nem lett volna gond, mert maradt vidéken is daru, nem volt veszélyben senkinek a biztonsága. Más kérdés, hogy azok közül kettő nem volt működőképes.

Rovatok