Index Vakbarát Hírportál

Tagadja a gyilkosságot a pestszentlőrinci késelés gyanúsítottja

2016. február 11., csütörtök 12:37 | aznap frissítve

Tagadja a gyilkosság elkövetését a keddi pestszentlőrinci késelés gyanúsítottja, közölte a rendőrség.

A 23 éves B. Norbert, akit szerda este fogtak el, azt állítja, egy másik férfi követte el a bűncselekményt, ő pedig sokkot kapott a vér látványától, ezért hajtott el a középkorú férfi gépkocsijával. A rendőrség szerint azonban a gyanúsított bizonyíthatóan megpróbálta betuszkolni áldozatát a kocsiba, de nem járt sikerrel, és erre magyarázattal sem szolgált.

A rendőrség az emberöléssel gyanúsított fiatalember és 21 éves, bűnpártolással gyanúsított élettársa előzetes letartóztatására is előterjesztést tesz.

Mint ismert, a gyilkosság kedd este fél kilenc körül a Ráday Gedeon utca és a Fedezék utca kereszteződésénél történt. Több alkalommal is megszúrtak egy férfit, aki belehalt sérüléseibe. Az elkövető vagy elkövetők egy sötét BMW-vel elmenekültek a helyszínről. A rendőrség körözésének kiadása után a nő önként feladta magát.

A rendőrség tájékoztatása szerint a sértettet megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A férfit tucatnyi késszúrás érte, közülük egy a szívét, és ez okozta a halálát. A bűncselekmény után nem sokkal a sértett autójával tankoltak egy XXII. kerületi benzinkúton.

A gynaúsított azt állítja, hogy 6 éve szoros baráti viszonyban állt az áldozattal, a valódi ok, a gyilkosság motivációja azonban egyelőre kérdéses. Azt a nyomozók megállapították, hogy a késelést percekig tartó bántalmazás előzte meg.

Rovatok