Index Vakbarát Hírportál

Üresen kapta vissza jegyzeteit a paksi szerződésre kíváncsi képviselő

2016. február 11., csütörtök 17:30

Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarország európai parlamenti képviselője tavaly júliusban megnézte a paksi bővítés 2014 decemberében megkötött megvalósítási szerződéseit, az akkor készült jegyzeteiből a Miniszterelnökség a szerződések címein túl csak egyetlen mondatot hagyott megjelentetni -írja a 444. Az egyetlen mondat arról szólt, hogy a kiégett fűtőelemek közül csak azt lehet Oroszországba szállítani, amit az oroszok is hoztak Paksra. 

Most Jávor újra megnézte a paksi szerződéseket, de a jegyzeteket ezúttal már úgy kapta vissza a Miniszterelnökségtől, hogy azok teljesen üresek voltak.

MINDENT KITÖRÖLTEK A JEGYZETBŐL.

Noha azt Jávor is elismerte, hogy vannak olyan elemek a szerződésekben, amiket muszáj titkosítani, de szerinte az általa látott dokumentumok 80 százaléka nyilvánosságra hozható lett volna.

"No persze figyelem én a kormányzati iránymutatásokat, és tudom, hogy még mindig elsöprő erejű ez az információáramlás azokhoz az országokhoz képest, ahol egyáltalán nincs betekintési lehetőség az iratokba, vagy egyszerűen halomra lövik az ezt kérelmezőket" - kommentálta a Miniszterelnökség cenzúráját Jávor a Facebook-oldalán, ahol az üres lapokat is meg lehet nézni

Közzétette: Jávor Benedek – 2016. február 11.

Rovatok