Index Vakbarát Hírportál

Több lövéssel állítottak meg egy embercsempészt az M5-ösön

2016. február 19., péntek 13:37

Bács-Kiskun megyében akartak csütörtökön igazoltatni egy szerb rendszámú Ford Focust  a rendőrök, aminek sofőrje előbb Szeged, majd Budapest felé menekült autójával – közölte a Délmagyar.hu.  A Csongrád megyei rendőrök Mórahalomnál kapcsolódtak be az üldözésbe, Domaszék közelében a Bajai úton akarták megállítani a kocsit vezető férfit, majd több lövést is leadtak, mert a járőrök élete, testi épsége veszélybe került. A sofőr megpróbálta elütni őket.

A lövöldözésben senki sem sérült meg, az autó ezután Budapest irányába ment fel az M5-ös autópályára. A rendőröknek csak a kisteleki lehajtó közelében sikerült megállítani a járművet. Az autóban öt marokkói migránst és egy szerb sofőrt találtak, akinél kábítószergyanús anyag volt. Az elsődleges vizsgálatok szerint a Bajai úton történt rendőri intézkedés jogszerű volt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt tesz feljelentést az ügyészségen.

A lőfegyverhasználatot főszabály szerint számos más felhívásnak kell megelőznie – írja a lap. Csongrád megyében az elmúlt években csak néhányszor lőttek emberre a rendőrök. Három éve a szegedi Attila utca egyik társasházi lakásából akarták előállítani V. Józsefet, aki ellenszegült, késsel támadt a rendőrökre, akiknek figyelmeztető lövést kellett leadniuk Azon a nyáron fúródott golyó egy ceglédi férfibe Kistelek külterületén, miután három kábeltolvajt ért tetten egy rendőr. A tolvajok a rendőrre támadtak, aki ezután nyúlt fegyveréhez. 2012 októberében Apátfalván lőttek emberre, miután egy osztrák férfi Hummerjével halálra gázolta az őt megállítani akaró motorosrendőrt.

Rovatok