Index Vakbarát Hírportál

Mindig csak az a nóta, hogy a Klik így nem fizet, úgy nem fizet. Pedig tud gáláns is lenni

2016. február 20., szombat 15:59 | aznap frissítve

Tele van minden azzal, hogy a közoktatási intézményeket fenntartó állami óriásvízfej, a Klik nem fizet rendesen. Milliárdos tartozások gáz- és áramszolgáltatóknak, kikapcsolt mérőórák, nem vagy késve utalt bérek szerepelnek a hírekben, amiket a Klik nem is tud cáfolni (vagy ha meg is próbálja, gyorsabban lebukik egy hazugsággal, mint ahogy Balog Zoltán kimondaná, fehéring).

De most Makóról egy igazi jó hír érkezett, amely megmutatja, milyen a Klik másik arca, milyen a gáláns, nagyvonalú Klik. A Csongrád megyei városban ugyanis van olyan pedagógus, akinek kétszer is elutalták a fizetését.

A dolog külön pikantériája, hogy az a Horváthné Oláh Mária járt így, aki Csongrádból elsőként csatlakozott a miskolci tanárok felhívásához, és mivel a kezdetektől névvel és arccal vállalja a véleményét, a tanárlázadás ikonikus alakja a megyében. És akit a Klik folyamatosan próbál elhalmozni pénzzel. 

Ahogy a délmagyar.hu-n olvasható történetéből kiderül, december végéig fizetés nélküli szabadságon volt, de a Klik elutalta neki a decemberi bérét, 168 ezer forintot, majd a tévedést úgy korrigálta, hogy ő saját költségén visszautalta a pénzt. A Klik azonban nem hagyta magát:

Februárban megjött a fizetésem. Megint gyanúsan sokat kaptam. A bérjegyzékből kiderült, a januári fizetésem mellett a Klik ismét elutalta a decemberi bérem, a 168 ezer forintot.

A pedagógus ismét jelezte a problémát, de még nem reagáltak rá. Mondjuk mivel úgyis közeleg már a március eleji fizetés, amikor lehet, hogy ismét elküldik neki ezt a pénzt, lehet, hogy jobban jár, ha bevárja, és a kettőt együtt utalja majd vissza.

Rovatok