Index Vakbarát Hírportál

Schiffer: Tévedtünk menekültügyben, kicsorbul a klasszikus emberi jogi érvelés

2016. február 22., hétfő 15:26

Schiffer András a Mandinernek adott interjújában lényegében megismétli a párt globalizációkritikus álláspontját, aminek az EU burkolt kritikája is a része. Ezekben a hosszú részekben lényegében semmi új nincs, viszont az LMP társelnöke arra is kitér, hogy a migránsok megítélésének ügyében változott az álláspontja.

Az LMP szeptemberben egy olyan 24 pontos csomagot javasolt, ami alapvetően a Magyarország által ratifikált nemzetközi egyezményekben vállaltak alapján rendezte volna a kérdést, és nagyságrendekkel több ráfordítást sürgettek a menekültügyre és a kibocsátó országok fejlesztésére (igaz, nyomkövetőket javasoltak felhelyezni egyes menekültekre és szélesebb hatósági jogköröket javasoltak a menekültek ellenőrzésére, nyilvántartására).

Ehhez képest mondja most azt, hogy ezt az "ellenőrizhetetlen áradatot" nem lehet a klasszikus emberi jogi eszközökkel megfékezni. Arról, hogy akkor mivel lehet, és hogy mit gondol most a déli határokra emelt kerítésről, amiről szeptemberben a Parlamentben azt mondta, hogy nem jött be, nem beszélt, igaz, nem is kérdezték.

ergo a klasszikus emberi jogi érvelés egyszerűen kicsorbul a valóságon.

Rovatok