Index Vakbarát Hírportál

Egy pszichiátriát kipofoztak, de a másik részben leállt, mert nincs orvos

2016. március 11., péntek 16:04

Sorozatos botrányok után erőltetett menetben felújították a budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet Merényi Gusztáv Kórház telephelyén lévő pszichiátriai osztályt.

A 64 ágyas pszichiátriai osztályt éppen pénteken adták át. A pszichiátriai osztály beruházására 40 millió forintot a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a vis maior keretéből adott, a fennmaradó 29 millió forintot az intézmény saját forrásából biztosította.

Budapesti kórházi berkekben a napokban arról beszéltek, hogy hiába pofozták ki a nagyon leamortizálódott kórtermeket, emberhiány miatt nem tudják megnyitni. Végül erre nem került sor.

Pénteken bejelentették viszont, hogy március 15-től humánerőforrás hiánya miatt határozatlan időre a Dél-Pesti Kórház pszichiátriai osztálya nem fogadja sürgősségi betegeket.

A Dél-pesti Kórház három pszichiátriai osztályán összesen 300 ágyon látnak el betegeket.

A tervezett betegfelvételeket és a pszichiátriai rehabilitációs ellátásokat mindhárom osztály folytatja, de az átmeneti orvoshiány miatt azt kérték, hogy a háromból az egyik pszichiátriai osztályra sürgősségi ellátás keretében ideiglenesen ne érkezzenek betegek, hanem más fővárosi kórházba vigyék őket.

 

Rovatok