Index Vakbarát Hírportál

Budai Gyula 2018-ban otthagyná a politikát

2016. március 17., csütörtök 13:11

Hát én biztos nem gazdagodtam meg. Ügyvédként sokkal többet kerestem, ezért '18-ban szeretnék visszamenni ügyvédnek (...) aki azt hiszi, hogy ez a politikai pálya ez egy karrier, az óriásit téved

mondta Budai Gyula a Vs.hu-nak.

A lap kérdezgette a parlamentben a fideszes képviselőket arról, hogy mit gondolnak, létező jelenség-e a kormánypártok soraiban az, amiről Orbán Viktor egykori mentora, jelenlegi alkotmánybíró egy cikkében azt írta nemrég, hogy a Fideszben felütötte a fejét a jelenség, amelyben a hatalom birtoklása, az anyagi javak megszerzése felülírja a nemzeti ügyek fontosságát. 

A fiatalabb generációnak "már semmit sem jelentett a szakkollégiumi időszak közösségi érték- és élményvilága. Sokuk számára a hatalmi pozíciók birtoklása, a szimbolikus és anyagi javak gyarapítása lényegesen nagyobb motiváló erővel bírt, mint a politikai közösséghez tartozás élménye, illetve a nemzeti ügyek szolgálatának ethosza" - írta Stumpf.

A megkérdezett képviselők természetesen soha nem tapasztaltak ilyet, de volt aki hozzátette, hogy egy képviselőnek nem feltétlenül kell szegénynek lennie. Hende Csaba pedig sok mindent el tud képzelni.

Budai Gyula pedig konstatálta, hogy neki nem is olyan jó üzlet a képviselőség, így 2018-ban tervei szerint ott is hagyja az egészet, és visszatér eredeti szakmájához, az ügyvédkedéshez. Majd őszintén mosolyog, döntsék el önök, hogy ironizált-e. Mellesleg azt is hozzáteszi, hogy ő nem is ismeri a fiatal fideszes generációt.

Rovatok