Index Vakbarát Hírportál

Publicus: A fideszeseket kétszer annyian tartják korruptnak, mint az MSZP-seket

2016. március 19., szombat 14:09

A korrupcióról és a korrupciós ügyek megítéléséről készített kutatást a Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából. Az ezer fő megkérdezésével készített reprezentatív kutatás szerint a korrupció nem a legfontosabb probléma az országban, és a válaszadók 60 százaléka nem is tudott érdemben válaszolni arra, ki a legkorruptabb politikus Magyarországon.

A kutatás főbb megállapításai a következők:

De kik a legkorruptabb politikusok?

A kutatás egyik legérdekesebb része, hogy személy szerint melyik politikust tartják a megkérdezettebbek a legkorruptabbnak. Lényegében az összes politikust korruptnak tartja minden tíz megkérdezettből egy (12 százalék).

Leginkább a Fideszt vagy a fideszes politikusokat tartják korruptnak (17 százalék), majd kevesebb mint fele annyian az MSZP-t és politikusait (7 százalék). Az első két konkrét politikus Orbán Viktor (5 százalék), és Gyurcsány Ferenc (3 százalék).

A válaszadók nem választható személyeket (Habony Árpád, Andy Vajna, Mészáros Lőrinc) is megemlítettek. A korábbi időszakban korrupciós ügybe keveredett, ellenzékhez köthető személyeket (Hagyó Miklós, Zuschlag János, Simon Gábor) senki sem említette.

Rovatok