Index Vakbarát Hírportál

Franciaországig érő, prostituáltakat futtató hálózatot kapcsoltak le

2016. március 21., hétfő 18:31

Összesen tizenhat embert állítottak elő egy összehangolt rendőri akcióban magyar és francia rendőrök – az elfogott emberek ellen prostituáltak futtatása, bűnszervezet működtetése, valamint bűnszövetkezetben elkövetett pénzmosás gyanúja miatt indítanak majd eljárást.

Az akció franciaországi oldalán Nizzában és Stasbourgban is két-két embert állítottak elő, tájékoztatta Nancy ügyészsége az MTI-t, míg a magyar oldalon összesen 20 házkutatás után 12 embert állítottak elő Csongrád megyében.

A francia-magyar közös nyomozócsoport 2015 májusában alakult azzal a céllal, hogy a 2014 óta Magyarországból Strasbourgba, Nizzába, illetve Bordeaux-ba prostituáltakat szállító hálózatot felderítse.

A csoport tagjai felügyelték a lányok napi munkáját, rendszeresen ellenőrizték őket, meghatározták napi minimum bevételeiket és azt, hogy mikor, hol dolgozzanak. Az áldozatok által megkeresett pénzt elvették, részint felélték, részint vagyonuk gyarapítására - többek között házak és gépjárművek vásárlására - fordították, írja a Police.hu. A franciaországi razzia során 14 luxusautót le is foglaltak.

Az akció keretében Magyarországon elfogott 12 férfi ellen pénzmosás, kerítés, bűnszervezet létrehozása és működtetése bűncselekmény alapján indulhat eljárás. A 12 embert őrizetbe vették, a francia hatóságoknak való kiadatásukról a Fővárosi Törvényszék dönt. A büntetés alapja elsősorban a francia büntetőjog, a gyanúsítottak az előzetes információk szerint tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők a francia törvények szerint.

A nyomozás adatai szerint a szervezet tevékenysége során legalább 40 fiatal nő prostitúciós tevékenységét szervezte és irányította.

Rovatok