Index Vakbarát Hírportál

Halálos balesetet okozott az úttestre fekvő részeg Kecskemétnél

2016. március 24., csütörtök 09:23

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vádat emelt egy 51 éves kecskeméti férfi ellen, aki 2015. január 14-én este részegen lefeküdt az 52-es főútra, és olyan súlyos balesetet okozott, amiben egy férfi meghalt, egy nő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A kecskeméti férfi aznap egész nap ivott, este Kecskemétről busszal akart Lajosmizsére utazni. Olyan részeg volt, hogy rossz helyen szállt le a buszról, gyalog ment tovább.

A vádlott az 52-es főúton, Kecskemét lakott területén kívül haladt. Az egyébként útpadkával ellátott főúton feküdte le az úttestre. A sötét ruhában lévő férfi az úttesttel merőlegesen feküdt, így a közvilágítás nélküli úton a sáv nagy részét elfoglalta.

Ekkor érkezett egy veszprémi férfi egy teherautóval. Féktávolságon belül vette észre az úton fekvő ittas férfit, ezért az autót hirtelen balra kormányozta, hogy ne üsse el a vádlottat. Áttért a szembejövő sávba és összeütközött egy szemből érkező autóval. Mindkét kocsi a bal oldali útpadkára sodródott, a személyautó az oldalára borult.

A balesetben a személyautót vezető férfi a helyszínen meghalt, a mellette ülő utasa 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A tragikus balesetet sérülés nélkül átvészelő vádlott ezután felállt az úttestről, és elgyalogolt Kecskemét irányába anélkül, hogy a baleset sérültjeinek segítséget nyújtott volna.

A vádlott szabadlábon várja a tárgyalást, őt a főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölésen kívül gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés és 2 rendbeli, minősített segítségnyújtása elmulasztással vádolja.

Rovatok