Index Vakbarát Hírportál

A honvédség erősíti a kerítést a szerb határon

2016. április 3., vasárnap 10:28

A Magyar Honvédség megkezdte a határzár-erősítést a magyar-szerb szakaszon, közölte a Honvédelmi Minisztérium vasárnap délelőtt az MTI-vel.

A minisztériumi közlemény szerint az elmúlt napokban megnőtt a határsértések száma, ezért erősítik meg fizikailag  - a belügyminisztérium kérésére - a kerítést a határ bizonyos szakaszain. Hogy minél gyorsabban be tudják fejezni a munkát, a hétvégén plusz erőket csoportosítottak át a térségbe.

Az MTI helyszíni tudósítója Kelebia és Ásotthalom között több olyan helyen látta vasárnap kerítést építeni a katonákat, ahol eddig csak gyoda, azaz gyorstelepítésű drótakadály zárta el a határt. A négy sor magas, pengésdrótból készült akadály mögött közvetlenül kezdték el felépíteni a kerítést. Cölöpverőgépek helyezik el az acéloszlopokat, ezekre dróthálót erősítenek, a kerítés tetejére, a vajdasági oldal felé dőlő "hattyúnyakak" kerülnek, azok tetejére pengésdrótot tesznek, írja az MTI.

A police.hu adatai szerint pénteken 96, szombaton 144 migránst fogtak el, a héten hétfő óta összesen 879-et. A legkeményebb nap a hétfői volt, akkor 255 elfogás volt.

Rovatok