Index Vakbarát Hírportál

Tűz volt egy debreceni kollégiumban, 38-an kerültek kórházba

2016. április 5., kedd 00:24 | aznap frissítve

495 diákot mentettek ki hétfőn éjfél előtt a a debreceni Gulyás Pál kollégiumból, közölte a Katasztrófavédelem. Többeket létrán, illetve darus kocsival hoztak ki a kollégiumból. Egy diák kiugrott az ablakon, őt könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba, több diákot pedig füstmérgezés gyanújával vizsgálnak a helyszínen, egyiküket szintén kórházba szállították.

A közel 20 kocsival a helyszínre érkező tűzoltók percek alatt eloltották a tüzet, majd megkezdték az épület átszellőztetését, melynek idejére a diákok egy részét az ebédlőbe terelték, a többieknek pedig két buszt hozattak melegedni. Nem sokkal hajnali 1 előtt elkezdték visszaengedni a diákokat a szobáikba, értesültünk egy szülőtől, aki szerint nem volt pánik a tanuló között.

A tűzoltóság MTI-vel közölt gyanúja szerint az elektromos hálózat meghibásodása okozhatta a tüzet, de a vizsgálatok eredményéről egyelőre még nincs hír.

Frissítés kedd reggel: A Dehir.hu úgy tudja, hogy egy nyomtató gyulladt ki egy irodában, 36 diákot és 2 felnőttet vittek kórházba füstmérgezés gyanújával. Huszonegy ember már éjszaka elhagyhatta a kórházat, 17-en ma távoznak, senki nem sérült meg komolyabban. A lapnak nyilatkozott a kollégium igazgatója, Barabás Attiláné, aki elmondta, téves volt az az információ, amit a katasztrófavédelem állított, hogy egy diák kiugrott volna az ablakon a tűz elől.

Rovatok