Index Vakbarát Hírportál

Vasárnapi összefogás: a Jobbik támogatja, a DK segíti az MSZP-t

2016. április 7., csütörtök 08:24 | aznap frissítve

Váratlannak tűnő helyekről kapott segítséget az MSZP, hogy 120 nap alatt összegyűjtse a vasárnapi boltzár eltörléséről szóló népszavazásához szükséges 200 ezer aláírást. Kedd délután a Jobbik és a DK is jelezte, hogy segít a szocialistáknak, hogy összejöjjön a szükséges mennyiség, írta a Hír TV honlapja. A Jobbik a cikkünk megjelenése után ezt az információt úgy pontosította, hogy a kezdeményezést valóban támogatják, és bátorítják az embereket, hogy ők is írják alá az ívet, de gyűjteni, az MSZP-vel együtt standolni nem fognak.

A Kúria tegnapi döntésére a vasárnapi boltzárat kezdeményező KDNP úgy reagált, hogy tiszteletben tartják a bíróság döntését. „Mi minden népszavazást támogatunk, amely azt a célt szolgálja, hogy megkérdezze az embereknek a véleményét” – mondta Hollik István, a párt parlamenti képviselője. 

Ha összejön a 200 ezer aláírás, akkor már idén ősszel lehet népszavazás, és akár a boltok is kinyithatnak vasárnaponként. A Fidesz persze felboríthatja a népszavazás menetrendjét, ha visszavonja a törvényt, vagy máshogy heréli ki a szocialista népszavazást. A lehetőségeket ebben a cikkünkben szedtük össze. 

Rovatok